Затриманого НАБУ голову райсуду відпустили під особисте зобов'язання

Читать на русском
У керівника одного з райсудів Київської області сплив шестимісячний термін домашнього арешту і йому змінили запобіжний захід.

Підозрюваного детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 2,5 тисяч доларів голову Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка відпустили під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про застосування до Лисюка запобіжного заходу у вигляді застави, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначимо, що в квітні сплив максимальний термін утримання Лисюка під домашній арештом (6 місяців), встановлений Кримінальним процесуальним кодексом України. У зв'язку з цим прокурор просив застосувати заставу до голови райсуду як запобіжний захід.

Захисники та підозрюваний просили відмовити в задоволенні клопотання.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання й відправив Лисюка під особисте зобов'язання, поклавши на нього лише один обов'язок: утримуватися від спілкування з фігурантами та свідками. Таку позицію суддя аргументував тим, що підозрюваний продовжує обіймати посаду голови райсуду, а значить, може вплинути на підлеглих. Інші обов'язки на Лисюка не поклали, оскільки, на думку судді, інші ризики відсутні.

Нагадаємо, НАБУ зацікавилося продажем автомобіля Лисюка, який був підпалений.

Раніше САП відмовили у відстороненні голови Баришівського райсуду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: