Порошенко підписав закон про допуск іноземних армій

Читать на русском
Порошенко підписав закон про допуск іноземних військ в Україну для участі у військових навчаннях в 2019 році.

Законопроект про іноземні військові навчання, який дозволяє допуск підрозділів збройних сил іноземних держав на територію України у 2019 році, 6 березня підписав президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку проекту на сайті Верховної ради.

Як зазначається на сайті парламенту, 6 березня закон повернуто в Раду з підписом від президента.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій підписав законопроект №10067 про допуск підрозділів збройних сил іноземних держав на територію України 1 березня. Він анонсував, що законопроект невідкладно буде підписаний президентом.

Законопроектом пропонується схвалити рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі : в українсько-американському навчанні «Репід Трайдент - 2019», українсько-американському навчанні «Сі Бриз - 2019», українсько-румунському навчанні «Ріверайн - 2019», багатонаціональному навчанні «Кленова Арка - 2019» та українсько-британському навчанні «Воріер Вотчер - 2019».

Документом визначено, що на фінансування витрат, пов'язаних з підготовкою і проведенням багатонаціональних навчань на території України та за її межами в 2019 році передбачено 40 млн 220,1 тис. грн.

Раныше повыдомлялося, що законопроект вніс у Раду Петро Порошенко 20 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: