Мінфін прокоментував постанову Кабміну про поділ ДФС

Читать на русском
Міністерство фінансів України прокоментувало постанову уряду, якою було затверджено положення про Державну податкову і Державну митну служби.

Міністерство фінансів України прокоментувало постанову уряду, якою було затверджено положення про Державну податкову і Державну митну служби.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Як наголошується в повідомленні, затвердження положень про кожну зі служб є необхідною передумовою проведення прозорого конкурсу для призначення керівництва.

«Положення дозволить створити умови для повноцінної реалізації новоствореними службами своїх функцій в сфері податкової та митної політики», - сказав заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Згідно з положенням, Державна податкова служба України є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. Діяльність Державної податкової служби спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Положення закріплює, що Державна митна служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну митну політику, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування митного законодавства. Діяльність Державної митної служби спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні назвали терміни поділу Фіскальної служби. За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, за умови злагодженої роботи, завершити реорганізацію ДФС зможуть за три місяці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: