Кабмін затвердив положення про податкову та митну служби

Читать на русском
Уряд схвалив запуск реформи з розподілу Державної фіскальної служби, затвердивши положення про податкову та митну служби.

Кабінет міністрів України схвалив запуск реформи з розподілу Державної фіскальної служби, затвердивши положення про податкову та митну служби.

Як повідомляє «Слово і Діло», відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

МВФ зобов'язав Україну розділити ДФСМВФ зобов'язав Україну розділити Державну фіскальну службу на податкову та митну служби. Розподіл ДФС включили до меморандуму.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін затвердив положення про Державну податкову службу України, а також визначив, що вона реалізує державну податкову політику, адміністрування єдиного внеску на соціальне страхування, політику в сфері боротьби з порушеннями податкового законодавства.

Також затверджено положення про Державну митну службу, яка реалізує державну митну політику, політику у сфері боротьби з порушеннями митного законодавства. Діяльність Митної служби координується Кабінетом міністрів України через міністра фінансів.

«Зазначеними положеннями визначаються основні завдання, функції Державної податкової служби України та Державної митної служби України, а також закріплюються повноваження голів зазначених служб», - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні назвали терміни розподілу Фіскальної служби. За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, при злагодженій роботі завершити реорганізацію ДФС зможуть за три місяці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: