«Нафтогаз» оцінив втрату активів у Криму

Читать на русском
Нафтогаз вимагає відшкодувати за втрачені активи 5 мільярдів доларів і ще 3 мільярди відсотків.

Нафтогаз має намір вимагати від Росії відшкодування 8 мільярдів доларів з урахуванням відсотків за справою про втрату активів у Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив у п'ятницю, 1 березня, виконавчий директор компанії Юрій Вітренко у Facebook.

«Сума, яку вимагає група Нафтогаз, становить близько 5 мільярдів доларів (близько 8 мільярдів, якщо додати відсотки). Розрахунки підтверджені авторитетними незалежними міжнародними експертами», - написав Вітренко.

Раніше глава Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що компанія отримала позитивне рішення від арбітражу в Гаазі у справі про втрату активів компанії через анексію Криму. Суму збитку арбітраж встановить пізніше.

Як відомо, Нафтогаз веде ще одну багатомільярдну справу проти російського Газпрому. В кінці лютого 2018 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги Нафтогазу, зобов'язавши Газпром виплатити українській компанії $4,63 млрд за недопоставку газу за транзитним договором. З урахуванням боргу української сторони за поставлений газ близько $2,1 млрд, російська компанія залишилася винна $2,56 млрд.

Також повідомлялося, що представники Нафтогазу отримали мільйонні премії у зв'язку з перемогою в цьому спорі. Вони склали 1% від суми виграшу за транзитним контрактом. Премії співробітники НАК отримали попри те, що Газпром ще не заплатив ні цента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: