Муженко спрогнозував загрозу для України на трьох напрямках

Читать на русском
Начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко спрогнозував військову загрозу на трьох із чотирьох географічних напрямках.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко спрогнозував військову загрозу на трьох із чотирьох географічних напрямкахів.

Про це заявив голова ЗСУ на зустрічі з представниками військово-дипломатичного корпусу в середу, 6 березня, пише «Слово і Діло».

Чи є загроза масштабного військового вторгнення Росії в Україну?Президент Петро Порошенко не виключає варіанту масштабного військового вторгнення Росії в Україну, про що свідчить нарощування військ поблизу кордону. Про такий сценарій поговорили з експертами.

За словами Муженка, Росія завершує формування на кордонах України ударних з'єднань, які складуть основу сил вторгнення.

«У сучасних геополітичних реаліях ми прогнозуємо військову загрозу по трьох із чотирьох географічних напрямків: з півночі, сходу і півдня. Російська сторона завершує формування на кордонах України ударних з'єднань, які разом із частинами спецпризначення, за задумом кремлівських стратегів, складуть основу сил вторгнення. Висока мобільність, адаптивність і автономність наших військ, в поєднанні з фактором рівної землі, є нашою стратегічною перевагою над військами окупантів», - заявив він.

Він також додав, що в Збройних силах України не виключають можливість проведення диверсій і саботажу поблизу передової та навіть у глибокому тилу напередодні виборів 2019.

Раніше Муженко показав процес розробки символіки ЗСУ.

Також нагадаємо, голова Генштабу розповів про підсумки воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: