Муженко розповів, який винищувач атакував українські кораблі

Читать на русском
Російський винищувач Су-30 випустив дві ракети по українських бронекатерах. Також росіяни застосували засоби РЕБ, стверджує глава Генштабу ЗСУ.

Російські військові застосували проти українських кораблів бойову авіацію і засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Як пише «Слово і Діло», про це сказав начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Дзеркало тижня в понеділок, 26 листопада.

З'явилося відео із захопленими катерами в КерчіПошкоджені катер Бердянськ і рейдовий буксир Яни Капу відбуксирували в район Генмолу. Мбак Нікополь дійшов своїм ходом.

За даними Муженка, українські бронекатери атакував винищувач Су-30. Цей літак випустив дві ракети. А внаслідок застосування російськими військовими РЕБ командування ВМС ЗСУ втратило зв'язок з корабельною групою. Також була заблокована робота міжнародної системи АІС (автоматична ідентифікаційна система).

«Ці дії є актом прямої агресії РФ проти України, так як кораблі є суверенною територією держави, якій вони належать», - підкреслив Муженко.

Він уточнив, що троє поранених українських моряків, за інформацією Міжнародного комітету Червоного Хреста, знаходяться в Керченській лікарні ім. Пирогова. Місцезнаходження інших військовослужбовців невідоме.

Нагадаємо, вранці 25 листопада у ВМС України заявили, що прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох українських кораблів під час їх переходу з Одеси до Маріуполя.

Пізніше стало відомо про захоплення трьох українських кораблів.

Своєю чергою у ФСБ РФ звинуватили українську сторону в небезпечних маневрах під час заходження в закриту акваторію територіального моря РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: