Муженко розповів про підсумки воєнного стану

Читать на русском
Генеральний штаб спроможний в разі агресії Росії в короткий термін, суттєво наростити чисельний склад бойових підрозділів.

Генеральний штаб спроможний в разі агресії Росії в короткий термін, суттєво наростити чисельний склад бойових підрозділів.

Як пише «Слово і Діло», про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Генштабу Віктор Муженко, говорячи про свій звіт президенту щодо воєнного стану.

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

«Перше – Генеральний штаб спроможний розгорнути міжвидові угрупування військ у разі загрози прямого вторгнення з боку Росії. Друге – ЗСУ готові, в короткий термін, суттєво наростити чисельний склад бойових підрозділів за рахунок професійного та мотивованого оперативного резерву», - написав він.

За словами Муженка, більше 30 тисяч резервістів поновили свої навички в ході навчальних зборів.

«Третє – проведено комплексні навчання бригад територіальної оборони і налагоджено практичну взаємодію з органами державної влади та іншими складовими Сил оборони країни», - написав він, заявивши, що Генеральний штаб в умовах загрози відкритої агресії провів масштабні організаційні та навчальні заходи з оборони країни.

Також «Слово і Діло» писало про головні військові підсумки 2018 року.

А Петро Порошенко сьогодні оголосив про припинення воєнного стану в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: