Справа «діамантових прокурорів»: у Києві вбили головного свідка

Читать на русском
ЗМІ повідомляють, що застреленим у Дніпровському районі Києва на вулиці Флоренції виявився Сергій Кисельов, 1960 року народження. У розпал скандалу з діамантовими прокурорами.

ЗМІ повідомляють, що застреленим у Дніпровському районі Києва на вулиці Флоренції виявився Сергій Кисельов, 1960 року народження. Ім'я бізнесмена фігурувало у ЗМІ у 2015 році – у розпал скандалу з «діамантовими прокурорами».

Як пише «Слово і Діло», про це інформує ТСН, посилаючись на власні джерела.

Баталії за імунітет: справи проти нардепів розвалять за аналогією з «діамантовими прокурорами»Експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» оцінив ситуацію з розглядом регламентним комітетом подань на депутатів щодо позбавлення недоторканності.

На початку липня того року СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ - у результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. За даними слідства, вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн.

При проведенні обшуків них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати «діамантовими».

А в жовтні 2015 року було відкрито кримінальне провадження щодо ймовірного привласнення діамантів – заявник, засновник ТОВ «ЮВК-Агат» Сергій Кисельов стверджував, що упізнав у діамантах прокурорів свої. Нібито їх було вилучено в нього на початку серпня 2010 під час обшуків.

Кисельова нібито звинувачували у виготовленні та збуті підроблених камінців, сам він стверджував, що це наклеп й на нього тиснуть через незгоду «ділитись».

Як писало «Слово і Діло», у справі «діамантових прокурорів» Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця були допитані 30 свідків з боку звинувачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: