Сакварелідзе створив наглядовий штаб за судовим процесом «діамантових» прокурорів

Читать на русском
Сакварелідзе залучає всіх небайдужих до максимального контролю громадськості за судовим процесом над діамантовими прокурорами.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе ініціює створення наглядового штабу за судовим процесом над справою «діамантових» прокурорів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Сакварелідзе, завдяки громадськості справу екс-прокурорів Володимира Корнійця та Олександра Шапакіна вдалося довести до суду.

«Я хочу запропонувати створити наглядовий штаб для здійснення такого контролю, до роботи якого прошу долучитися всіх бажаючих активістів, блогерів, народних депутатів, громадських діячів і просто зацікавлених в справедливому правосудді осіб. Ваша присутність на судових засіданнях та активний медіа-моніторинг процесу буде важливим фактором контролю за його об'єктивністю», – заявив Сакварелідзе.

У ГПУ пояснили ситуацію зі слідчими у справі «діамантових прокурорів»У Генеральній прокуратурі виправдовуються: співробітників ГПУ, які вели справу діамантових прокурорів, нібито вивели поза штат, щоб призначити заново.

Заступник генпрокурора повідомив, що розгляд справи проходить у Голосіївському районному суді міста Києва, в колегії суддів якого ЗМІ вже знайшли людину, близьку до одного з підсудних, а саме – до Олександра Корнійця.

«Саме тому наш прокурор сьогодні звернувся з клопотанням про відвід колегії суддів, на що отримав відмову», – сказав Сакварелідзе.

Нагадаємо, 7 березня Голосіївський райсуд Києва переніс розгляд справи «діамантових» прокурорів на 10 березня, оскільки жоден із державних обвинувачів не з'явився на засіданні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: