В Україні майже 5 тисяч осіб задекларували дохід понад мільйон гривень

Читать на русском

В Україні минулого року, за даними Державної фіскальної служби, близько 4,8 тисячі осіб задекларували доходи понад мільйон гривень (це майже на 19% більше, ніж у 2017-му). Відзначимо, що це найвищий показник із 2014 року.

У 2014 році в країні було 4 тисячі 612 мільйонерів, в 2015-му – 4 тисячі 684, в 2016-му – лише 3 тисячі 504, в 2017-му – 4 тисячі 63. Найвища «концентрація» мільйонерів – у Києві, тут їх більш ніж 2 тисячі. Крім того, багато мільйонерів живе в Київській, Харківській і Дніпропетровській областях. Наймолодшому українському мільйонеру лише 7 років, а найстаршому – 99.

До речі, за даними міжнародної консалтингової компанії Wealth-X, Україна увійшла до топ-10 країн за зростанням числа мільйонерів. Експерти прогнозують, що в 2019-2023 роках кількість доларових мільйонерів зросте на 9,2%. Перше місце в рейтингу країн, в яких кількість доларових мільйонерів виросте, посіла Нігерія. До десятки також увійшли Єгипет, Бангладеш, В'єтнам, Польща, Китай, Кенія, Індія та Філіппіни.

При цьому джерелом зростання прибутку українських (і польських) мільйонерів стане розвиток технологічного сектора. Для мільйонерів у Нігерії та Єгипті це буде експорт енергії, в Бангладеш – урбанізація та збільшення інвестицій в інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про те, які нагороди отримували найзаможніші українці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: