Які державні нагороди отримували найзаможніші українці

Читать на русском

Українські мільйонери і мільярдери є власниками не лише солідних статків, бізнесу та нерухомості в країні й за кордоном, а також безлічі державних нагород. «Слово і Діло» сьогодні розбиралось, які нагороди отримували найзаможніші українці.

Кілька нагород є у чинного президента Петра Порошенка. Глава держави є Заслуженим економістом України, крім того, він отримав ордена «За заслуги» II і III ступеня, які вручають за видатні заслуги в економічній, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.

Віктор Медведчук, щодо якого відкрили кримінальної справу про можливу державну зраду, є Заслуженим юристом України, а також володарем почесної відзнаки президента України, орденів «За заслуги» I і II ступеня та ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (вручають за видатні заслуги в зміцненні міжнародного авторитету, розвитку економіки, науки, освіти, культури, і громадську діяльність).

Декількома нагородами може похвалитися Рінат Ахметов. Бізнесмен у 1999 році став Заслуженим працівником фізичної культури і спорту. Крім того, його нагороджували орденами «За заслуги» I, II і III ступеня та орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Два українських мільйонери отримали звання Героя України: Юрій Косюк в 2008 році і Олексій Вадатурський в 2007-му. Один орден є у Ігоря Коломойського – «За заслуги» III ступеня. Аналогічним нагороджували Миколи Злочевського. Борис Ложкін є Заслуженим журналістом України, Борис Колесников – Заслуженим юристом, а Віталій Хомутинник – Заслужений юрист.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко нагородив колишнього голову Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського орденом Ярослава Мудрого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: