НАБУ під час обшуку знайшло технічний засіб для прослуховування

Читать на русском
Працівники Національного бюро під час обшуку знайшли технічний засіб, який використовується у негласних слідчий діях.

Детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку у кримінальному провадженні щодо спецоперації в Державній міграційній службі знайшли у фігуранта в сумці технічний засіб для «прослушки».

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, детективи проводили обшук в Києві за адресою вул. Гоголівська, 39 в офісних приміщеннях і знайшли в службовому кабінету невідомого сумку з відтиском напису UNIKA, в якій знаходився технічний засіб. У зв'язку з цим НАБУ порушило кримінальне провадження за частиною 1 статті 359 Кримінального кодексу України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) і передало його за підслідністю до Служби безпеки України.

Своєю чергою слідчий СБУ подав до суду клопотання з проханням надати тимчасовий доступ до документів НАБУ, а саме до цієї сумки з технічним засобом, який закамуфльований під брелок і до експертизи СБУ щодо цього засобу. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура передала до УВК НАБУ справу «агентів», затриманих нібито за провокацію хабара колишнього першого голови ДМС Діни Пимахової. Раніше НАБУ провело новий обшук у справі спецоперації в міграційній службі. Також детективи планували провести обшук у судді з Василькова у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: