НАБУ встановило ще одну фірму, задіяну в справі Пімахової

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують вивчати злочинну схему з надання посвідок на проживання в Україні іноземцям.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе отримання неправомірної вигоди колишньою першою заступницею голови Державної міграційної служби Діною Пімаховою детективи НАБУ отримали доступ до документів ще однієї фірми.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 24 січня детективи НАБУ провели обшук у приміщенні ТОВ «Лігал Профсервіс». Під час обшуку детективи виявили печатки 15 підприємств, які можуть бути причетними до провадження. У НАБУ вважають, що в схемі з надання посвідки на тимчасове або постійне проживання, паспортів громадян України, паспортів громадян України для виїзду за кордон могли використовувати зазначені фірми шляхом створення та придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб).

Детектив вказує, що в списку фірм також є ТОВ «Тера Консалтинг», директором і засновником якого є громадянка Гвінеї Фатумата Діало, що має посвідку на тимчасове проживання в Україні. В Бюро просили надати доступ до документів фірми, а саме до реєстраційної справи.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів ще п'яти фірм у цій справі.

Раніше Бюро проводило обшуки в кабінеті Пімахової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: