Лукашенко зустрівся з представником України в ТКГ Марчуком

Читать на русском
За інформацією прес-служби, на зустрічі, в тому числі, порушувалися різні аспекти українсько-білоруських відносин, збільшення обсягів торговельно-економічного співробітництва.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з представником Києва в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на сході України Євгеном Марчуком.

Навіщо Лукашенко зустрічався з Медведчуком?14 січня президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв у Мінську Віктора Медведчука. Про теми зустрічі поговорили з експертами.

Про це повідомляє у вівторок, 29 січня, прес-служба глави держави Білорусі, передає «Слово і Діло».

За інформацією прес-служби, на зустрічі, в тому числі, порушувалися різні аспекти українсько-білоруських відносин, збільшення обсягів торговельно-економічного співробітництва. Лукашенко зазначив, що в цьому сенсі найвищим рівнем свого часу був товарообіг у розмірі $8 млрд.

«Це був наш найкращий показник. Сьогодні десь 5,5 мільярдів. Це, звичайно, не наш рівень. Ми можемо мати приріст, ми до цього прагнемо», – сказав президент.

Своєю чергою Марчук передав президенту Білорусі теплі вітання від президента України Петра Порошенка.

«Я вчора з ним бачився. Він просив передати, що задоволений, як розвивається українсько-білоруське співробітництво, особливо після форуму регіонів і не тільки. Комісія двостороння працює, як годинник», – заявив він.

Раніше Лукашенко відмовився називати Росію братньою державою.

Також нагадаємо, президент Білорусі прокоментував конфлікт на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: