Гройсман назвав умови зниження ціни на газ

Читать на русском
Знизити ціни на газ для населення неможливо без удару по економіці країни, говорить прем'єр.

Голова уряду Володимир Гройсман заявив, що не знає, як знизити ціни на газ для населення без негативних наслідків для економіки.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час Українського енергетичного форуму, який проходить у вівторок, 26 лютого, в Києві, повідомляє УНІАН.

Ціна на газ для населення зросла, незважаючи на обіцянку ГройсманаВолодимир Гройсман двічі обіцяв, що ціна на газ для населення не зросте. Але з листопада минулого року її підвищили на 23,5 відсотки.

«Чи можливо без наслідків для національної економіки, без економічного колапсу, чи можливо сьогодні знизити у два, три або чотири рази ціну на газ в країні? Я прошу вас, як професійних людей, обговорити цю тему і глибоко впевнений в тому, якщо ви знайдете рішення, що це можливо, і це буде повністю збігатися з нашими домовленостями з ЄС, Світовим банком і МВФ, - то я беру на себе зобов'язання це професійне рішення, яке буде знайдено, реалізувати, буквально, завтра», - сказав Гройсман.

«Але якщо ні, то я думаю, що ми повинні дуже голосно говорити про реалістичність, або це просто шалений популізм, який ми проживали не один рік, оскільки більшість учасників ринку не мали доступу до надр, вони були закриті, і фактично ми втратили десятиліття, втратили можливості стати енергонезалежною державою», - додав прем'єр.

Також Гройсман висловив розчарування тим, що Нафтогаз не виконав завдання з видобутку газу.

Раніше прем'єр звинуватив Укргазвидобування в зриві планів з видобутку газу, який збільшився всього на 0,3% за минулий рік.

За даними Міненерго, за минулий рік видобуток газу зріс на 2,4%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: