Денісова прокоментувала затримання архієпископа в Криму

Читать на русском
Денісова заявила, що затримання в окупованому Сімферополі архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента пов'язано із прагненням Російської Федерації приховати правду про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що затримання в окупованому Сімферополі архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента пов'язано із прагненням Російської Федерації приховати правду про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці омбудсмена в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Тільки що мені вдалося зв'язатися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом (Кущ), якого незаконно затримала окупаційна поліція на автовокзалі міста Сімферополя... Він запевнив мене, що в поліції тільки через пів години після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу. Я вважаю, що причиною для затримання Климента є його запланована поїздка до СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідування там українського політв'язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було дано дозвіл. РФ боїться, що всьому світу стане відома правда щодо стану здоров'я Павла. Їм є, що приховувати!», - зазначила Денисова.

За її словами, до сьогоднішніх подій судове засідання по Грибу вже переносилося, коли в РФ прибув лікар, який мав був розповісти про реальний стан здоров'я політв'язня. При цьому омбудсмен додала, що зараз Климент знаходиться в одному з райвідділків поліції Сімферополя. Його підозрюють у крадіжці речей із церкви.

«Тримаю це питання на контролі», - резюмувала вона.

Нагадаємо, Климента затримали в окупованому Криму в неділю, 3 березня.

Також російські правоохоронці назвали офіційну причину його затримання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: