США і Китай домовилися не запроваджувати нові мита

Читать на русском
Сі Цзиньпін і Дональд Трамп домовилися не запроваджувати додаткові тарифи після 1 січня 2019 року.

Голова КНР Сі Цзиньпін і президент США Дональд Трамп домовилися не запроваджувати додаткових тарифів після 1 січня за підсумками переговорів на полях G20 у Буенос-Айресі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив телеканал CGTN.

США мають намір ввести ще два пакети мит для КитаюВашингтон закінчує підготовку до введення раніше оголошених зборів на $200 млрд, а також готує нові збори на $267 млрд.

«Зустріч Сі Цзиньпіна з президентом США Дональдом Трампом завершилася. Додаткові тарифи після 1 січня вводитися не будуть, сторони продовжуватимуть переговори», - поінформував телеканал.

Пізніше представник американської адміністрації Сара Сандерз уточнила, що президент США погодився залишити 10-відсоткові мита на товари вартістю 200 мільярдів доларів і не буде з 1 січня 2019 року підвищувати їх до 25%.

У повідомленні пулу Білого дому говориться, що переговори Трампа і Сі Цзиньпіна тривали близько 2,5 годин, проте деталі зустрічі поки не оприлюднені.

Зазначимо, перед робочою вечерею з главою Китаю американський лідер висловив надію, що в кінцевому підсумку країни зможуть дозволити торгові суперечності на взаємовигідній основі.

За його словами, досягти такого результату допоможуть його особисті «чудові» стосунки із Сі Цзиньпіном.

Нагадаємо, раніше Трамп допустив підписання торгової угоди з Китаєм на саміті G20.

Як повідомлялося, торгова війна між Китаєм і США розпочалася після того, як 6 липня цього року в силу вступили взаємні підвищені митні збори між країнами. Після цього Вашингтон і Пекін обмінялися митами в серпні і вересні.

Невдоволення американської адміністрації викликає торговий дисбаланс між державами, який, за оцінками США, становить 500 мільярдів доларів на користь Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: