З'ясувалося, скільки жінок служать у ЗСУ за контрактом

Читать на русском
У Збройних силах України майже 25 тисяч жінок на сьогодні проходять службу за контрактом. В цілому в лавах ЗСУ служать і працюють понад 55 тисяч жінок.

У Збройних силах України майже 25 тисяч жінок на сьогодні проходять службу за контрактом.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні прес-служби місії України при НАТО.

Перехід ЗСУ на стандарти НАТО до 2020 року. Чому нам потрібен прагматичний підхід?У 2020 році ЗСУ будуть здатні діяти повністю за стандартами НАТО, повідомив президент. Про підготовку армії поговорили з експертами.

Із цього числа жінок-військовослужбовців лише три тисячі працюють на офіцерських посадах. В цілому в лавах ЗСУ служать і працюють понад 55 тисяч жінок.

У місії України при НАТО зазначають, що у 2016 році відбулося розширення переліку посад для жінок солдатського, сержантського та старшинського складу на 63 позиції - вперше в українській історії. Це наблизило Україну до стандартів НАТО.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони, на військову службу з початку 2018 року до лав Збройних сил України прийнято понад 27 тис. контрактників. Зокрема - 1,7 тис. офіцерів.

Додамо, що українські Збройні сили посіли 29 місце у рейтингу найсильніших армій світу за версією проекту Global Firepower.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: