Зведення ООС: 4 обстріли, один поранений

Читать на русском
На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил внаслідок обстрілів з боку бойовиків протягом минулої доби, 1 березня, один український військовий отримав поранення.

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил внаслідок обстрілів з боку бойовиків протягом минулої доби, 1 березня, один український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на прес-центр ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 1 березняСитуація на сході країни на 1 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зазначається, що окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню, тричі застосувавши заборонене мінськими угодами озброєння.

Зокрема, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли українські позиції біля населеного пункту Піски з мінометів калібру 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог тричі обстріляв підрозділи ООС:

з мінометів 120 калібру - поблизу селища Новолуганське; з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів - біля н.п. Новотошківське; з гранатометів різних систем та стрілецької зброї - у районі н.п. Шуми. «В результаті обстрілів один наш захисник був поранений. На всі ворожі обстріли підрозділи Об'єднаних сил відповідали вогнем чергових вогневих засобів. За даними розвідки, один окупант отримав поранення», - зазначили в ООС.

Також, за уточненими даними, 28 лютого двох учасників збройних формувань РФ було ліквідовано, п'ятьох поранено. Також вчора було збито один безпілотник противника.

«Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції наших військ з автоматичних станкових гранатометів у районі населеного пункту Верхньоторецьке, що у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає», - додали в прес-центрі.

Нагадаємо, нещодавно спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на окупованій території Донбасу 22 реактивні системи залпового вогню «Град».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: