ОБСЄ зафіксувала гаубиці та «Гради» сепаратистів

Читать на русском
Заборонене Мінськими угодами озброєння виявлено біля населених пунктів Софіївка і Кришталевий.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі заявляють, що зафіксували розміщення гаубиць і реактивних систем залпового вогню Град на непідконтрольній частині Донбасу.

Про це йдеться в звіті місії за період з 19:30 12 лютого до 19:30 13 лютого, опублікованому на сайті ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 14 лютогоСитуація на сході країни на 14 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зокрема, в непідконтрольних уряду України районах 12 лютого безпілотний літальний апарат СММ малого радіусу дії виявив три самохідні гаубиці (2С1 Гвоздика, 122 мм) на полігоні поблизу населеного пункту Софіївка (колишня назва Карло-Марксове, за 40 км на північний схід від Донецька).

На полігоні поблизу Софіївки також спостерігачі помітили п'ять бойових машин піхоти (ймовірно, БМП-1) і броньовану ремонтно-евакуаційну машину (ймовірно, БТС-4A). Ще два бронетранспортери (МТ-ЛБ) зафіксовані в Донецьку.

Крім того, 13 лютого місія зафіксувала п'ять реактивних систем залпового вогню (БМ-21 Град, 122 мм) на північній околиці населеного пункту Кришталевий (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська) та міномет (невстановленого типу, 120 мм) біля Молодіжного (63 км на північний захід від Луганська).

Раніше повідомлялося, що підрозділи сепаратистів з початку нинішньої доби сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Шість разів застосовувалася зброя, заборонена Мінськими угодами. У ЗСУ немає втрат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: