Карта ООС: ситуація на сході України на 1 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 1 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Обстановка на лінії бойового зіткнення мала ознаки до загострення.

До 13 за добу зросла кількість обстрілів противником наших оборонних позицій. При цьому окупанти дуже активно застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерію та міномети.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 13 випадків ведення вогню по позиціях українських військ. Заборонене озброєння противник використав 16 разів, витративши 143 снаряди та міни калібрів 122, 120 та 82 мм.

У випадках, коли необхідно було придушити ворожу активність, захисники України застосовували чергові вогневі засоби.

Минулої доби внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

За даними розвідки, 28 лютого ліквідовано одного та поранено трьох окупантів. Крім того, знищено чотири одиниці озброєння та військової техніки противника, у тому числі самохідну артилерійську установку та протитанковий ракетний комплекс.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 6 прицільних обстрілів.

Близько 06:00 ранку російсько-окупаційні війська за 20 хвилин з боку шахти Гагаріна випустили 10 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік населеного пункту Шуми.

З 16:45 до 17:15 противник з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь поблизу хутора Вільного.

А одразу після цього розриви мін 120-го калібру на своїх позиціях почули військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Троїцького. Загалом вони нарахували 20 розривів мін, що окупанти випустили за 1 годину 10 хвилин.

Черговий сплеск активності ворога відбувся після 20:00.

Російсько-окупаційні війська вели вогонь зі 120-х та 82-х мм мінометів в районі населених пунктів Попасна і Золоте-4. В останньому випадку також застосували озброєння бойової машини піхоти і гранатомети різних систем.

Крім того, обстріл з артилерії 122-го калібру близько 21-ї години зафіксовано поблизу Новозванівки.

Донецький напрямок

Тут ворог порушив режим тиші 7 разів.

Усі обстріли відбулися у період з 06:30 ранку до 16:00, при цьому абсолютна їх більшість – до 10:30.

В районі Широкиного противник вдався до обстрілу з мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових та ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Два рази російсько-окупаційні війська обстріляли опорні пункти наших військ поблизу Лебединського, використовуючи артилерію 122-го калібру, міномети калібру 120 та 82 мм, а також кулемети великого калібру.

Також двічі були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Водяного. Спочатку окупанти вели вогонь з артилерії калібру 122 мм та автоматичних гранатометів, а згодом випустили 8 мін 120-го калібру.

Захисники Гнутового з 08:50 до 09:30 нарахували на своїх позиціях 4 розриви мін калібру 82 мм. А після 15:00 тут відбувся годинний ворожий обстріл із застосуванням тих же мінометів, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 1 березня

За наявною інформацією, від початку доби станом на 12:00 відбувся 1 обстріл на Луганському напрямку.

З 07:35 ворог з міномету калібру 120 мм почав обстрілювати наші позиції в районі Новолуганського. Вогонь окупанти вели з боку окупованого Голубівського і протягом 55 хвилин випустили 41 міну.

Станом на зараз втрат у лавах Об’єднаних силах немає. Ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: