Турчинов назвав кількість загиблих під час війни на Донбасі

Читать на русском
За п'ять років війна на Донбасі забрала життя 13 тис. українців. Турчинов наголошує, що близько 3 тис. загиблих - це українські військовослужбовці.

За п'ять років війна на Донбасі забрала життя 13 тис. українців.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт РНБО.

Чи є загроза масштабного військового вторгнення Росії в Україну?Президент Петро Порошенко не виключає варіанту масштабного військового вторгнення Росії в Україну, про що свідчить нарощування військ поблизу кордону. Про такий сценарій поговорили з експертами.

Турчинов наголошує, що близько 3 тис. загиблих - це українські військовослужбовці.

«За п'ять років війна забрала життя 13 тисяч українців, біля 3-х тисяч з них - військовослужбовці. Це страшні цифри, але не вони визначають небезпечну демографічну кризу в нашій країні», - сказав Турчинов.

Водночас, за офіційними даними ООН, з квітня 2014 до кінця 2018 року на Донбасі загинули від 12,8 тис. до 13 тис. людей. Із них 4 тис. - українські військові, 5,5 тис. - представники збройних формувань, а також 298 пасажирів збитого рейсу MH17 (більшість із загиблих - громадяни Нідерландів).

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що наразі цілком реальною є загроза повномасштабної війни з Росією. Він наголосив, що проводяться військові приготування противника поблизу державного кордону України в Смоленській, Воронезькій, Бєлгородській, Ростовській областях та в анексованому Криму.

На Генасамблеї ООН Порошенко наголошував, що Україна розраховує на посилення тиску на Росію світовим співтовариством з метою виконання взятих на себе зобов'язань та припинення воєнних дій на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: