Турчинов розповів, на скільки зросло фінансування сектора оборони

Читать на русском
При цьому Турчинов визнав, що той ресурс, яким володіє Україна, поки що недостатній для того, щоб забезпечити повноцінні оборону і безпеку країни.

За останні п'ять років в Україні різко зросло фінансування сектору безпеки.

Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов під час «круглого столу» щодо державного військового замовлення в Києві, повідомляє «Слово і Діло» в четвер, 14 лютого.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов заявив, що серійне виробництво ракетного комплексу «Вільха» розпочнеться у 2018 роціСказано 25 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, рівень фінансування сектору безпеки і оборони України за останні п'ять років збільшився в 19,5 разів.

«Ці кошти необхідно використовувати з максимальною ефективністю, а також створити умови для залучення інвестиційних та інноваційних ресурсів до нашої оборонної промисловості», - сказав Турчинов.

Він зазначив, що розробка і створення нового озброєння і військової техніки в Україні здійснюється відповідно до стандартів НАТО. При цьому Турчинов визнав, що той ресурс, яким володіє Україна, поки що недостатній для того, щоб забезпечити повноцінні оборону і безпеку країни.

«Тому одним із пріоритетів нашої держави - є безумовне збільшення валового внутрішнього продукту, зміцнення національної економіки, без чого не може розвиватися і оборонний комплекс», - підкреслив він.

Раніше Міноборони дозволили закупівлі в обхід «Укроборонпрому».

Також нагадаємо, Турчинов прокоментував інформацію РФ про «український наступ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: