В Україні значно зросли борги за комуналку

Читать на русском
За перший місяць 2019 року заборгованість українців за комуналку зросла на 7 млрд грн і склала 62,6 млрд.

За перший місяць 2019 року заборгованість українців за комуналку зросла на 7 млрд грн і склала 62,6 млрд.

Про це свідчать дані Держслужби статистики, пише «Слово і Діло».

Борги за комуналку: що буде з неплатникамиУкраїнці накопичили рекордний борг за комуналку – понад 55 млрд грн. У лютому прийдуть перші платіжки з новими цінами за тепло, в травні знову подорожчає газ. Про заборгованість та штрафні санкції щодо неплатників поговорили з експертами.

Так, на кінець січня заборгованість населення по сплаті за поставки газу склала 29,1 млрд грн, за централізоване опалення і постачання гарячої води - 20,0 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 4,1 млрд грн, за централізоване постачання холодної води і водовідведення - 3,1 млрд грн, за вивезення побутових відходів - 0,6 млрд грн, за постачання електричної енергії - 5,7 млрд грн.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку в січні 2019 року склали 2693,2 грн.

Згідно з даними Держстату, в січні населенням сплачено за ЖКП 15,1 млрд грн (71,8% нарахованих за цей період сум), за постачання електроенергії - 3,5 млрд грн (125,9%).

Нагадаємо, парламент ініціює перевірку комунальних тарифів.

Також відзначимо, в уряді показали, як працюватиме система монетизації субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: