Клімкін зробив заяву щодо російських спостерігачів

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив думку, що громадяни РФ не можуть брати участь як спостерігачі на виборах.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що російським спостерігачам не місце на українських виборах.

Про це він повідомив у своєму Twitter, пише Слово і Діло.

«Офіційним спостерігачам від Росії – держави-агресора – не місце у моніторингу виборів у країні, яка є жертвою такої агресії. Навіть намагаючись припустити це – політично, морально і юридично неправильно. Крапка», – написав Клімкін.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада заборонила росіянам бути спостерігачами на виборах в Україні. У МЗС РФ заявили, що Росія не направлятиме в Україну своїх спостерігачів.

Закон передбачає, що офіційним спостерігачем не може бути: особа, яка є громадянином (підданим) держави, яка визнана Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом; особа, пропозиції щодо якої ініційовані або внесені державою, визнаною ВР державою-агресором або державою-окупантом.

Однак, Голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак запропонував Україні переглянути рішення про заборону спостерігачам з Росії присутнім на виборах президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: