У РФ сумніваються щодо весняного перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Українська сторона, у свою чергу, заявила, що засідання контактної групи в Мінську зірвали запрошені сепаратисти.

Представники України в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України відмовилися погоджувати ініціативу ОБСЄ про «весняне перемир'я» із 6 березня.

Як пише «Слово і Діло», про це за підсумками засідання заявив в середу, 27 лютого, повпред РФ в групі Борис Гризлов, передає ТАСС.

Він повідомив, що українська сторона відмовилася обговорювати питання безпеки і обміну полоненими.

У той же час віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розповіла, що засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську зірвали запрошені представники ОРДЛО з непідконтрольного Києву Донецька. Вона заявила на своїй сторінці у Facebook, що засідання було зірвано «базарними тітками» з «ЛДНР».

За її словами, представники РФ і сепаратисти знову в категоричній формі відмовилися від усіх пропозицій української сторони.

Нагадаємо, раніше представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомив про існування нового плану по врегулюванню на Донбасі замість Мінських угод. Він нібито передбачає підключення до процесу ООН шляхом направлення в Україну поліцейської місії і створення під егідою ЄС Агентства по відновленню регіону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: