Україна обговорила умови нового траншу ЄС

Читать на русском
За словами Володимира Гройсмана, зараз обговорюються умови отримання допомоги в розмірі 500 млн євро.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс обговорили умови другого траншу за четвертою програмою співпраці з Європейським Союзом в розмірі 500 млн євро.

Як пише «Слово і Діло», про це сьогодні, 28 лютого, написав глава уряду в Twitter.

«Ми вирішуємо всі питання в оперативному режимі. Востаннє бачилися в грудні. Тоді ж отримали перші 500 млн євро за IV програмою співпраці з ЄС. Зараз обговорюємо умови другого траншу в 500 млн євро», - повідомив він.

Гройсман додав, що окрема тема переговорів - Приазов'я. За його словами, Домбровскіс 1 березня відвідає Бердянськ Запорізької області.

«Ознайомиться з ситуацією і визначить, які саме програми підтримки і допомоги може запропонувати ЄС. Для нас важливий промисловий та інфраструктурний розвиток регіону - порти, залізниця, автосполучення», - додав прем'єр.

Як повідомляв у грудні Євросоюз, що може виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 500 млн євро навесні 2019 року.

Нагадаємо, 11 грудня Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги номінальним обсягом 500 млн євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних з погашенням у квітні 2033 року. Виділення другого траншу залежить від виконання Україною зобов'язань у плані реалізації секторальних реформ, зокрема, в області енергетики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: