У Мінфіні розповіли, коли надійде новий транш ЄС

Читать на русском
Перший транш макрофіндопомоги Євросоюзу надійде до державного бюджету в середині грудня, повідомили в Міністерстві фінансів.

Перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги Україні від Європейського союзу в сумі 500 мільйонів євро надійде в середині грудня.

Про це в п'ятницю, 30 листопада, повідомляється на сайті Міністерства фінансів, повідомляє «Слово і Діло».

Рада ратифікувала угоду про макрофінансову допомогу ЄСРада в четвер ратифікувала меморандум про взаєморозуміння та кредитну угоду між Україною та ЄС про отримання макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярда євро.

Згідно з повідомленням, кошти будуть зараховані до державного бюджету.

Мінфін уточнює, що макрофінансова допомога надається у вигляді позик. Точна вартість фінансування буде визначена при виході Європейської комісії на зовнішній ринок запозичень, але не перевищуватиме 2% річних.

Крім того, відомство нагадує, що кошти макрофінансової допомоги надаються за умови виконання Україною попередніх вимог ЄС. Умови першого траншу вже виконані.

«ЄС допомагає Україні здійснювати реформи, які критично важливі для нашого подальшого розвитку та сталого економічного зростання. Міністерство фінансів вдячне за цю підтримку й сьогоднішнє рішення Європейської комісії. Воно свідчить, що прогрес України очевидний для наших міжнародних партнерів. Наше завдання – зробити позитивний ефект від реформ помітним для кожного громадянина України», – повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, що Єврокомісія схвалила виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: