У Держприкордонслужбі розповіли, коли завершать «Стіну» на кордоні з РФ

Читать на русском
З 1 березня 2019 року в разі сприятливих погодних умов продовжаться роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону.

З 1 березня 2019 року в разі сприятливих погодних умов продовжаться роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олег Слободян, інформує прес-служба відомства в четвер, 28 лютого.

За його словами, проект затверджений постановою уряду в травні 2015 року та передбачає створення на українсько-російській ділянці системи "інтелектуальної кордону", яка об'єднує технічні, інженерні та фортифікаційні новації.

«На цей момент кінцевий термін реалізації проекту - це 2021 рік. Протягом 2015-2018 років на реалізацію проекту було виділено 1,3 млрд грн. За ці кошти обладнано й оснащено близько 30% протяжності російсько-українського кордону, а це: майже 340 км протитранспортних ровів, 250 км рокадних доріг, переоснащено п'ять прикордонних підрозділів, обладнано достатню кількість опорних пунктів, придбано унікальне технічне обладнання для дистанційного контролю і багато іншого», - сказав Слободян.

Він зазначив, що ДПСУ не реалізує проект самостійно. Цим займаються підрядні організації, які беруть участь у проекті на визначених законом умовах.

У ДПСУ також повідомили, що на 2019 рік передбачено виділення з бюджету 400 млн грн. За ці кошти планується розгорнути значну кількість комплексів відеоконтролю і сигналізації, облаштувати 50 кілометрів протівотранспортние ровів, 9,5 км сітчастої огорожі, майже 48 км загороджень зі спіралі типу Єгоза, прокласти 65,8 км рокадних доріг, обладнати 40 переходів рокадних доріг через складні ділянки (яри, канави тощо), виконати роботи з реконструкції приміщень для підрозділів охорони кордону на трьох об'єктах.

«Цей проект є вкрай важливим для нашої держави, а тому його реалізація повинна бути пріоритетним завданням для всіх органів влади», - зазначили у відомстві.

До слова, у листопаді 2018 року МВС повідомляло про готовність проекту Стіна на 47%.

Раніше Слободян повідомляв, що терміни реалізації проекту постійно переносяться через його фінансування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: