Військові провели масштабні навчання на Азові

Читать на русском
За тривогою були підняті бойові кораблі і катери, а також авіація і артилерія Об'єднаних сил.

Кораблі і катери морської охорони Держприкордонслужби і ВМС України спільно з армійською і тактичною авіацією і артилеристами зі складу Об'єднаних сил провели навчання на Приазовському напрямку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міноборони в понеділок, 18 лютого.

На навчаннях в Азовському морі відбили «атаку ворога» – відеоУкраїнські військовослужбовці відпрацювали в Азовському морі навчальні маневри з відбиття ворожого нападу з моря.

Як наголошується, всі підрозділи були підняті по тривозі і на морі в комплексі відпрацювали взаємодію морського угруповання в складі кораблів і катерів морської охорони Держприкордонслужби і ВМС України.

«Під час навчань були відпрацьовані заходи щодо виклику авіації, з її скерування, з наведення артилерії. Управління здійснювалося з морського буксира Корець. І я вважаю, що військові моряки, льотчики і артилеристи впоралися з поставленим завданням», - підкреслив командир корабельно-катерної групи ВМС ВСУ Андрій Агапітов.

При переході морем команди покращували навички з протидії умовному порушнику, а екіпажі кораблів і катерів відпрацьовували навчання з протипідводнодиверсійноі оборони. Їхні дії прикривали літаками і вертольотами Об'єднаних сил, а також засобами ППО. Зокрема, було піднято вертольоти Мі-24 і чергові ударні літаки Су-25, які тренувалися наводити на мету і провели умовний повітряний бій.

Як повідомляють у прес-службі, під час навчань гідно показали себе артилеристи, які швидко прибули в певний район узбережжя, розсортувавшись на бойові порядки і вразивши умовні морські цілі.

Як повідомлялося, минулого тижня підрозділи армійського корпусу Чорноморського флоту РФ в анексованому Криму були підняті за тривогою в рамках проведення ротних тактичних навчань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: