Прикордонники затримали бойовика, який охороняв збитий MH17

Читать на русском
Чоловіка впізнали за фотографією на тлі збитого над Донбасом Boeing 777. Він розповів, звідки була випущена ракета.

На Донбасі прикордонники затримали сепаратиста, який брав безпосередню участь в діяльності незаконного збройного формування Схід і був причетний до аварії Боїнга MH17.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 27 лютого, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Катастрофа «Боїнга» MH17: чому РФ продовжує поширювати фейкиВ РФ заявили, що ракету зенітно-ракетного комплексу Бук, якою був збитий у 2014 р малайзійський Боїнг рейсу MH17, було вироблено в підмосковному місті Долгопрудний у 1986 р і відправлено в Україну

Підтвердити діяльність затриманого допомогли дані з соцмереж, де він «засвітився» на тлі уламків збитого пасажирського літака Boeing 777 малайзійських авіаліній.

Сепаратист зізнався, що майже два місяці охороняв уламки літака і речові докази. Він також підтвердив, що збила Boeing ракета, що була випущена з району підконтрольного на той момент сепаратистам населеного пункту Грабове Шахтарського району Донецької області.

Як встановили правоохоронці, 41-річний українець в липні 2014 року, після відбуття покарання за згвалтування в одній з колоній на непідконтрольній Києву території, добровільно пішов на службу до сепаратистів. Зокрема, він чергував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де, за словами затриманого, неодноразово був свідком злочинів і знущань над цивільними особами.

У листопаді 2014 року чоловік через активізацію бойових дій дезертирував з незаконного збройного формування і тривалий час переховувався в Єнакієвому. У лютому цього року він вирішив налагодити «мирне» життя вже на контрольованій українським урядом частині Донбасу і з цією метою переїхав у Торець.

Сепаратиста затримали, ведеться слідство.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: