Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 30 січня до 26 лютого

Читать на русском

В кінці січня-лютому міністри дали 39 нових обіцянок, виконали ще шість і дві – провалили. Майже половина зобов'язань стосувалася теми інфраструктури (45% обіцянок), небагато уваги було приділено політиці та культурі (17% і 15%), праву (13%), енергетиці та охороні здоров'я (6% і 4%).

Свою обіцянку провалив міністр закордонних справ Павло Клімкін: в квітні минулого року він запевняв, що найближчим часом підпише Угоду про безвізовий режим з Македонією. У вересні в відомстві повідомили, що сторони завершують узгоджувати текст проект угоди про умови взаємних поїздок громадян. Текст був узгоджений, а станом на грудень Україна і Македонія виконували необхідні внутрішньодержавні процедури для укладення угоди. Майже за рік угода не була підписана.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко обіцяв, що в 2018-2019 роках уряд буде розширювати перелік захворювань, які покриває програма «Доступні ліки». Але і він свого слова не дотримав. У січні виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що розширити програму по кількості захворювань планує в 2020 році. У лютому МОЗ затвердило новий перелік препаратів програми «Доступні ліки», але захворювання, які покриває програма, не розширені.

Традиційно багато нових обіцянок дав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Чиновник пообіцяв, що до кінця року почне польоти дочірня компанія Wizz Air. Крім того, Омелян заявив, що запустить новий залізничний шлях з Мукачева до Словаччини: «Буде ряд нових поїздів. Цей напрямок Словаччині з Мукачева. Ми хочемо перетворити Мукачево на такий залізничний та авіаційний хаб». Також в його планах запустити залізничний маршрут Київ-Берлін. А в аеропорту «Бориспіль» в цьому році Омелян відкриє парковку і вантажний термінал.

У контексті прийдешніх президентських виборів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що не займатиме публічної позиції щодо кандидатів на пост глави держави. При цьому він запевнив, що голосувати на виборах буде.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що в цьому році буде завершена реформа Державної фіскальної служби. «Швидко не йде, тому що це величезна система. Вже було багато помилок, не хочемо повторювати», – підкреслив він. Також у планах прем'єра на цей рік завершити ремонт дороги Одеса-Рені, а наступного року – Запоріжжя-Маріуполь.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки члени Кабінету міністрів заробили в січні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: