Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенко обіцяє, що уряд у 2018-2019 роках буде розширювати перелік захворювань, які покриває програма «Доступні ліки»

21 червня 2018 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко пообіцяв, що уряд у 2018-2019 роках буде розширювати перелік захворювань, які покриває програма «Доступні ліки». «Сьогодні програма працює лише для таких захворювань, як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання і бронхіальна астма. Але ми розширюємо коло препаратів і я переконаний, що або в цьому році, або вже з наступного року ми будемо розширювати програму за рахунок нових нозологій і нових хвороб», – зауважив Розенко (відео 41:30).
Не виконано
Сказано 21 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=jRv1dyZvHY4
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/moz-dostupni-liki-bezoplatnih-preparativ-stalo-bilshe
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2621192-suprun-anonsue-rozsirenna-programi-dostupni-liki-nastupnogo-roku.html
  • http://liky.gov.ua/

Результат

17 січня 2019 року в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що планує у 2020 році розширити програму «Доступні ліки», щоб більше нозологій, більше захворювань ввійшло до програми.

1 лютого 2019 року МОЗ України затвердило новий перелік препаратів програми «Доступні ліки». Відтепер для лікування серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми пацієнти зможуть отримати 64 безоплатні препарати. До оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою.

Перелік препаратів програми «Доступні ліки» було збільшено, проте захворювання, які покриває програма, не розширено. Тому обіцянка отримує статус «не виконано».

Редакція «Слова і Діла» залишає за собою право на зміну статусу обіцянки, якщо отримає документально підтверджені докази її виконання протягом 2019 року, та інформацію про зміну планів в.о. міністра охорони здоров’я.