Скільки члени Кабміну заробили в січні

Читать на русском

«Слово і Діло» сьогодні розбиралося, скільки члени Кабінету міністрів заробили за січень. Зарплати міністрів за минулий місяць виявилися скромнішими, ніж за грудень, а звання найбільш високооплачуваного перейшло до Степана Полторака.

Міністр оборони заробив 81,1 тис. грн, на другому місці в рейтингу опинилася міністр фінансів Оксана Маркарова, яка заробила 73,8 тис. грн. До першої п'ятірки також увійшли міністр закордонних справ Павло Клімкін (63,9 тис. грн), міністр інфраструктури Володимир Омелян (56,2 тис. грн), а також голова МВС Арсен Аваков (52,8 тис. грн).

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заробив 37,4 тис. грн і, як не дивно, глава уряду цього разу не в самому кінці рейтингу. Менше за нього заробили Євген Нищук, Ігор Жданов, Уляна Супрун, Ігор Насалик, Павло Петренко, Вадим Черниш та Юрій Стець. Відзначимо, що хоча в Україні й створили Міністерство в справах ветеранів, його керівник Ірина Фріз зарплату ще не отримувала.

Деякі заступники традиційно отримали набагато більше міністрів. У січні заступник міністра економічного розвитку Юрій Бровченко заробив 187,2 тис. грн, а заступник голови Мінфіну Юрій Буца – 114,6 тис. грн.

Нагадаємо, за словами глави уряду Володимира Гройсмана, за останні три роки мінімальна зарплата в Україні зросла втричі – в доларовому еквіваленті з близько 50 дол. у 2016 році до 150 дол. у 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: