Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 4 до 31 січня

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як українські політики виконують свої обіцянки. Президент Петро Порошенко за перший місяць року дав шість нових зобов'язань, виконав 3, а ще 2 – провалив.

Не виконав Порошенко обіцянку протягом двох тижнів підписати закон про банкрутство. «Парламент нещодавно ухвалив Кодекс України про процедури з питань банкрутства. Як надійде на розгляд із ВР, підпишу його протягом двох тижнів», – заявив президент 31 жовтня. Йому на підпис документ надійшов 21 грудня, двотижневий термін сплив 9 січня, але підпису Порошенка не було. Як і немає його зараз.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що у 2019 році зарплата військових збільшиться на 30%Сказано 14 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

При цьому зобов'язання щодо підписання ще двох законів Порошенко виконав. Ідеться про закон щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом і «Про внесення змін до деяких законів України щодо підпорядкованості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи». Порошенко, як і обіцяв, підписав їх одразу після надходження до АПУ.

Ще в травні минулого року Порошенко пообіцяв звернутися до уряду з проханням виділити 10-15 мільйонів гривень на проект реконструкції центрального стадіону в Миколаєві. Наприкінці року футбольний клуб «Миколаїв» написав Порошенку звернення з проханням посприяти в реконструкції Центрального міського стадіону. Але в Кабінеті міністрів повідомили, що листи президента про виділення коштів на реконструкцію стадіону зареєстровані не були. У переліку проектів, які реалізуються в Миколаєві за допомогою Фонду регіонального розвитку, проектів щодо стадіону також немає. Таким чином, обіцянка провалена.

Пообіцяв голова держави, що в лютому завершиться формування Антикорупційного суду. Хоча, зазначимо, це не належить до його компетенції. Крім того, Порошенко пообіцяв, що в 2024 році Україна подасть заявку на вступ до Європейського Союзу.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Петро Порошенко оголосив про намір балотуватися на другий президентський термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: