Радник Порошенка подав заяву на звільнення

Читать на русском
Ігор Уманський заявив, що політика уряду щодо питань, пов'язаних з фінансами і бюджетом, розходиться з його баченням.

Радник президента України Петра Порошенка, економіст Ігор Уманський, подав заяву на звільнення.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі ТСН.

Політтехнолог президента переконаний, що наступний парламент в Україні буде абсолютно соціалістичнимПолітичний консультант Петра Порошенка розповів не тільки про здобутки, але й про помилки президента та відповів на питання глядачів UMN.

Колишній виконуючий обов'язки міністра фінансів України повідомив, що майже півроку не спілкувався з Порошенком, тому і подав у відставку.

«Останні півтора року я не мав можливості спілкуватися з президентом... сфера питань, за яку я відповідав - це фінанси, бюджет, банківський (сектор, - ред.). Ця політика, яка зараз проводиться урядом, в цій області не сходиться з моїм баченням, як це повинно відбуватися», - заявив він.

За словами Уманського, на всі пропозиції та поради, які він посилав президентові щодо свого бачення розвитку і змін у фінансовій та економічній політиці країни, в Адміністрації президента не реагували.

«Замість підтримки економіки, підтримки реального сектора, стимулювання кредитування, у нас підмінена мета, і ми займаємося незрозумілим (таргетуванням, - ред.) інфляції», - сказав він.

«Немає мети, розвитку економіки - є підмінена, штучна мета, і, на жаль, ні попереднє, ні нинішнє керівництво Нацбанку та уряду не хочуть цю політику змінити», - додав Уманський.

Раніше повідомлялося, що Порошенко нагородив свого позаштатного радника і спічрайтера Олега Медведєва Хрестом Івана Мазепи.

Нагадаємо також, кандидат в президенти Богомолець звільнена з посади радника президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: