Денісова назвала кількість незаконно утримуваних у Криму та РФ українців

Читать на русском
У Криму незаконно утримуються 34 громадянина України, на території РФ - 35 українців і 24 захоплених на Азові моряки.

В анексованому Криму незаконно утримуються 34 громадянина України, на території Росії - 35 українців і 24 захоплених у Керченській протоці моряки.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 26 лютого, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова в Facebook.

Зокрема, на міністерській панельній дискусії про порушення прав людини українських військовополонених і політичних заручників вона розповіла, що внаслідок військових дій в Україні 10 тисяч осіб було вбито і 24 тисячі отримали поранення.

«34 громадянина України незаконно утримуються в пенітенціарних установах на території анексованого Криму і 35 - на території Росії. Багатьом з них не надається медична допомога і належні умови утримання», - доповіла омбудсмен.

Вона також зазначила, що 20-річний політв'язень Павло Гриб знаходиться в надкритичному стані і вимагає лікарського втручання, а Едем Бекіров - інвалід першої групи, що потребує щоденного медичного догляду. Крім того, Денісова нагадала, що місце перебування Володимира Балуха досі залишається невідомим.

До того ж, омбудсмен підтвердила готовність України до будь-якого обміну громадян.

Раніше троє українських моряків, які були захоплені в Керченській протоці, пройшли поглиблене медичне обстеження в першій міській лікарні Москви.

Також повідомлялося, що в полоні сепаратистів на Донбасі станом на 18 лютого перебував 41 військовослужбовець.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: