Кулик поскаржився до Верховного суду на відмову допустити його на конкурс до САП

Читать на русском
Колишній прокурор антитерористичної операції подав касаційної скарги на відмову переглянути рішення за його позовом.
Костянтин Кулик

Колишній прокурор АТО, заступник начальника департаменту міжнародного правового співробітництва Генеральної прокуратури Костянтин Кулик поскаржився до Верховного суду на відмову суду допустити його на конкурс до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За його скаргою Касаційний адміністративний суд відкрив провадження, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, в 2015 році Кулик подав позов до конкурсної комісії з відбору кандидатів на обіймання адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі про визнання протиправним та скасування рішення про недопуск його на конкурс. Екс-прокурора АТО не допустили до участі в конкурсі, оскільки, відповідно до перехідних положень закону про прокуратуру, на службу до САП не можуть бути взяті особи, які протягом п'яти років до дня набуття чинності цього закону працювали в спеціально уповноважених підрозділах із боротьби з корупцією в правоохоронних та інших органах.

3 листопада 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва позов задовольнив. Однак Київський апеляційний адмінсуд 22 грудня 2015 року це рішення скасував. 19 жовтня 2018 року Кулик подав заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами й надав суду відповідь Генеральної прокуратури. У документі вказувалося, що на період дії закону «Про боротьбу з корупцією» 1995 року, який втратив чинність у 2011 році, в органах прокуратури існували підрозділи, що визначалися як «органи, які ведуть боротьбу з корупцією», однак Кулик посад у таких підрозділах не обіймав.

Там також додали, що чинний закон «Про запобігання корупції» не передбачав утворення в органах прокуратури спеціально уповноважених підрозділів із боротьби з корупцією. Тому в Генпрокуратурі дійшли висновку, що розглядати перебування Кулика на посадах у «спеціально уповноважених підрозділіах із боротьби з корупцією» в органах прокуратури в період із червня 2012 до серпня 2014 року не вбачається можливим, оскільки таких підрозділів уже не було.

Вивчивши матеріали, Шостий апеляційний адмінсуд знову відмовив у перегляді рішення. В зв'язку з цим Кулик подав касаційну скаргу. За нею 14 січня відкрили провадження й витребували документи.

Нагадаємо, адвокат оскаржує проведення НСРД у справі екс-прокурора АТО Кулика. Раніше НАЗК не знайшло ознак збагачення Кулика. Також ГПУ розслідує «втручання» НАБУ в приватне життя його екс-дружини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: