«Нафтогаз» погрожує знову залишити Смілу без газу

Читать на русском
З березня жителі міста можуть залишитися без теплопостачання через зрив графіка погашення боргів.

Через зрив графіка погашення заборгованості Нафтогаз не підтвердив номінації на поставки газу Смілакомунтеплоенерго, через що місто в березні може залишитися без опалення.

Про це повідомляється на сайті Нафтогазу, пише «Слово і Діло».

«Через зрив графіка щомісячних платежів за договором реструктуризації заборгованості НАК Нафтогаз не має правових підстав для підтвердження номінацій КП Смілакомунтеплоенерго на березень 2019 року. Нафтогаз надав підприємству всі можливі знижки і відстрочки розрахунків, передбачені законодавством. Однак, виробник тепла вже два місяці не виконує графік погашення реструктуризованої заборгованості», - йдеться в повідомленні.

Зараз заборгованість щодо виконання договорів реструктуризації становить 1,03 млн гривень. У Нафтогазі закликали владу міста вжити необхідних заходів для погашення боргів.

Нагадаємо, компанія, яка надавала послуги за поданням тепла, заборгувала постачальнику газу понад 100 млн гривень. Через це в місті без тепла були житлові будинки, лікарні, дитячі садки і школи. 14 листопада жителі Сміли пікетували Кабмін. А 19 листопада перекрили дороги в Черкаській області з вимогою, щоб Нафтогаз України уклав з міською радою угоду щодо постачання газу. Протестувальники побоювалися, що за відсутності такої угоди їм доведеться платити подвійний тариф за опалення.

27 грудня Сміла почала отримувати газ від НАК Нафтогаз України для забезпечення міста теплопостачанням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: