Зрив опалювального сезону в Смілі: меру повідомили про підозру

Читать на русском
Депутату Смілянського міськради, який виконував обов'язки мера, повідомили про підозру в неналежному виконанні обов'язків, що призвело до зриву опалювального сезону 2017-2018 рр.

Депутату Смілянського міськради, який виконував обов'язки мера, повідомили про підозру в неналежному виконанні обов'язків, що призвело до зриву опалювального сезону 2017-2018 рр.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області, пише «Слово і Діло».

Чиновник підозрюється в тому, що виконуючи обов'язки міського голови, він достовірно знав, що комунальне підприємство не мало коштів на оплату послуг товариства з обмеженою відповідальністю і номінацій на природний газ.

Будучи письмово повідомлений директором комунального підприємства про необхідність додаткового фінансування, маючи повноваження і можливість, чиновник вчасно не скликав і не виніс на розгляд сесії міської ради питання про фінансування комунального підприємства, що унеможливило своєчасне здійснення платежів за договором і отримання номінацій на газ на лютий 2018. Це призвело до несанкціонованого відбору газу і спричинило матеріальну шкоду комунальному підприємству у вигляді збільшення боргових зобовязань на суму понад 29 млн грн. Досудове розслідування триває.

За вчинення правопорушення посадовій особі загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, що через відсутність опалення в будинках жителів Сміли влада оголосила надзвичайний стан.

Пізніше Кабмін надав Смілі кредит на опалення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: