Сміла почала отримувати газ від «Нафтогазу»

Читать на русском
Сміла Черкаської області почала отримувати газ від НАК Нафтогаз України для забезпечення міста теплопостачанням.

НАК Нафтогаз України в четвер, 27 грудня, уклала договір і підтвердила номінації на газ КП Смілакомунтеплоенерго, яке забезпечує теплом і гарячою водою місто Сміла Черкаської області.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу, пише «Слово і Діло».

Кабмін надасть Смілі кредит на опаленняВладі Сміли для входження в опалювальний сезон буде надано короткостроковий кредит на 25 мільйонів гривень.

Зазначено, що надання номінацій на грудень і січень стало можливим після виконання місцевою владою Сміли та КП Смілакомунтеплоенерго вимог законодавства щодо прийняття боргів попереднього теплопостачальника ТОВ Сміла Енергоінвест перед Нафтогазом.

«Ситуація в Смілі нарешті врегульована і увійшла в правове русло», - зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

У НАК нагадали, що борги перед компанією в розмірі 85,5 млн грн були накопичені в період з 2010 року, коли за рішенням місцевої влади міські котельні експлуатувалися ТОВ Сміла Енергоінвест в рамках спільної діяльності.

Зараз заборгованість реструктуризована - відповідний договір підписаний між Нафтогазом і КП Смілакомунтеплоенерго 26 грудня.

Нагадаємо, 19 листопада жителі Сміли перекрили дороги в Черкаській області з вимогою, щоб Нафтогаз України уклав з міською радою угоду з приводу постачання газу. Протестувальники побоювалися, що за відсутності такої угоди їм доведеться платити подвійний тариф за опалення.

14 листопада жителі Сміли пікетували Кабмін. Компанія, яка надавала послуги за поданням тепла, заборгувала постачальнику газу понад 100 млн гривень. Через це в місті без тепла були житлові будинки, лікарні, дитячі сади і школи.

Сианом на 27 листопада повідомлялося, що Нафтогаз не підписав договір з постачальником тепла в Смілі Черкаської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: