У Франції затримали десятки «жовтих жилетів»

Читать на русском
У суботу, 23 лютого, у французькому Клермон-Феррані затримали 23 учасника акції протесту, яка була організована рухом жовтих жилетів.

У суботу, 23 лютого, у французькому Клермон-Феррані затримали 23 учасника акції протесту, яка була організована рухом «жовтих жилетів».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BFM TV.

«Жовті жилети» увірвалися до редакції французької газетиВідзначається, що о 10:00 за місцевим часом близько 30 мітингувальників прибули до будівлі, в якій розташовується одне з регіональних підрозділів видання.

Як повідомляється, правоохоронці затримали 23 протестувальників, 8 з них були заарештовані. У деяких затриманих працівники поліції вилучили бейсбольні битки, ножі та інші небезпечні предмети.

Зазначається, що в сьогоднішній акції протесту в Клермон-Феррані повинні взяти участь щонайменше 3 тисячі демонстрантів.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 лютого, у Франції розпочалася нова хвиля антиурядових акцій протесту руху «жовтих жилетів». У Парижі декілька сотень протестувальників зібралися поблизу Тріумфальної арки, щоб влаштувати марш заможними кварталами міста.

Як повідомлялося, минулої суботи під час акції протесту організованої рухом «жовтих жилетів» у Парижі правоохоронці затримали щонайменше 29 демонстрантів.

Крім того, у французькому місті Ліон учасники руху «жовтих жилетів» напали на поліцейський автомобіль, який стояв у заторі. У машині знаходилися дві людини, за кермом була молода дівчина, яка стала помічником поліцейського два місяці тому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: