Протести «жовтих жилетів»: у Франції порушили понад сотню кримінальних справ проти поліцейських

Читать на русском
У Франції відкрили 140 проваджень щодо можливого застосування надмірної сили проти демонстрантів під час акцій протесту руху жовтих жилетів.

У Франції відкрили 140 проваджень щодо можливого застосування надмірної сили проти демонстрантів під час акцій протесту руху «жовтих жилетів».

Як інформує «Слово і Діло», про це передає BFM TV.

За словами держсекретаря Міністерства внутрішніх справ Франції Лорана Нуньєс, Генеральна інспекція Національної поліції завела 140 справ про перевищення обов'язків працівниками поліції під час акцій руху «жовтих жилетів».

«140 розслідувань ведеться за підозрою в насильстві з боку поліції. При цьому кожен раз, коли говорять про насильство з боку правоохоронців, ми бачимо, що дії співробітників поліції виявляються відповідними надзвичайно агресивним нападам з боку хуліганів», - заявив Нуньєс.

Нагадаємо, що «жовті жилети» проводять акції протесту по суботах, починаючи з 17 листопада 2018 року. Спочатку вони протестували проти зростання цін і податків, а надалі акція перетворилася на висловлення невдоволення політикою уряду, який не прагне, на їхню думку, вирішувати матеріальні проблеми пересічних громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: