У Франції пройшли акції проти антисемітизму

Читать на русском
Найбільша акція відбулася в Парижі, у ній взяли участь тисячі людей, нинішні чиновники, а також екс-президенти Франсуа Олланд і Ніколя Саркозі.

У Франції тисячі людей вийшли на акції протесту проти антисемітизму ввечері у вівторок, 19 лютого, після повідомлень про наругу над могилами на єврейському кладовищі в Ельзасі.

Про це пише «Слово і Діло».

Найбільша акція відбулася в Парижі, у ній взяли участь близько 20 тисяч осіб, зокрема нинішні чиновники, а також екс-президенти Франції Франсуа Олланд і Ніколя Саркозі.

Ініціаторами проведення мітингу виступили більше десяти французьких політичних партій. У своїй заяві вони висловили стурбованість актами антисемітизму в країні останніми роками і закликали французів вийти на вулиці міст, щоб продемонструвати національну згуртованість.

Багато учасників мітингу принесли із собою плакати «Ні антисемітизму і ненависті!», «За національну єдність!», «Стоп насильству!». У паризькій акції взяли участь прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп, офіційний представник уряду країни Бенжамен Гриво, мер столиці Анн Ідальго, а також члени громадських об'єднань. Серед учасників маніфестації були і представники руху «жовтих жилетів».

Масштабні акції цього вечора пройшли також у Тулузі, Монпельє, Ліллі, Ніцці та інших містах.

Нагадаємо, близько 80 могил були пошкоджені на єврейському кладовищі у східній Франції. На могилах залишили зображення нацистських символів, зроблені синьою фарбою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: