«Жовті жилети» увірвалися до редакції французької газети

Читать на русском
Відзначається, що о 10:00 за місцевим часом близько 30 мітингувальників прибули до будівлі, в якій розташовується одне з регіональних підрозділів видання.

Учасники акції «жовтих жилетів» увірвалися до редакції газети Le Dauphine Libere в місті Тонон-ле-Бен, де влаштували безлад і застосували фізичну силу до деяких співробітників.

Протести у Франції: хто й чому зацікавлений у соціально-економічних бунтах?Чим завершаться протести у Франції та який вони матимуть ефект у найближчому майбутньому Європи – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Про це в четвер, 14 лютого, повідомляється в заяві префектури департаменту, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що о 10:00 за місцевим часом близько 30 мітингувальників прибули до будівлі, в якій розташовується одне з регіональних підрозділів видання.

«Багато з них проникло всередину, де почали розклеювати плакати і кинули предмет із неприємним запахом», - йдеться в заяві.

Коли один із співробітників газети зажадав від агресивних маніфестантів залишити редакцію, вони відштовхнули його, а в його колегу розпорошили клейку речовину. У справу втрутилася поліція та розігнала учасників акції. Двоє осіб були затримані і поміщені під варту.

Як раніше стало відомо, у Франції на вулиці вийшло понад 50 тис. «жовтих жилетів».

Також нагадаємо, в ЗМІ з'явилася інформація, що протести у Франції можуть призвести до референдуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: