Волкер показав сайт про агресію Росії в Україні

Читать на русском
Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер презентував сайт про агресію Росії в Україні.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер презентував сайт про агресію Росії в Україні.

Як інформує «Слово і Діло», про це він написав у Twitter.

«Наш новий сайт «Протидія російській агресії в Україні» – інноваційна спроба використати знімки з супутників, карти і статистику, щоб деталізувати наслідки російської агресії в Україні», – написав Волкер.

«Після української Революції гідності 2013-2014 рр. (вона ж Євромайдан) Росія незаконно захопила і окупувала Крим і почала збройний конфлікт на сході України. П'ять років по тому Росія продовжує озброювати, навчати, керувати і воювати на боці антиурядових сил на сході України, водночас неправдиво наполягаючи на тому, що вона не є стороною конфлікту», - вказується на сайті.

На сторінках сайту викладено хронологію подій від окупації Криму і початку війни на Донбасі в 2014 році до захоплення росіянами українських кораблів у Чорному морі в листопаді 2018 року. Вказано наслідки цих подій для мирного населення та інфрастурктури, перераховані інші гібридні методи війни проти України, до яких вдається Росія.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що РФ хоче усунути Порошенка від влади в Україні.

Також екс-президент Польщі Олександр Квасневський вважає, що через війну на Донбасі, Брюссель і Вашингтон не наважиться на вступ України в НАТО і ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: