РФ хоче усунути Порошенка від влади в Україні – Волкер

Читать на русском
Курт Волкер висловив думку, що Росія розраховує на укладання угоди з новим урядом в Україні.

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер зявив, що Москва хоче усунути чинного президента України Петра Порошенка від влади в Україні.

Про це Волкер заявив під час проведення безпекової конференції в Мюнхені, повідомляє Слово і Діло з посиланням на MSN.

Волкер зазначив, що Російська Федерація намагається «послабити Порошенка».

«Те, що вони намагаються зробити, це атакувати Порошенка і послабити Порошенка», - заявив Волкер, відповідаючи на запитання, чи підтримує Москва конкретного кандидата на президентських виборах 31 березня.

Крім того, Волкер висловив думку, що РФ розраховує на укладання угоди з новим урядом в Україні.

«Вони дуже хочуть, щоб він був усунений від влади, і я думаю, що вони сподіваються на укладення якоїсь угоди з новим урядом, що буде «на руку» Росії, оскільки вони не отримують цього від Порошенка», - сказав він.

Як розібратися в президентських рейтингах та звідки виборці беруть інформацію про кандидатівЧому Зеленський випереджає Порошенка й Тимошенко в останніх президентських рейтингах та з яких джерел виборці найчастіше дізнаються про кандидатів.

Як повідомлялося, влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Також, в Держдепі бачать передумови для втручання РФ у українські вибори.

Нагадаємо, під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент України Петро Порошенко обговорив заходи щодо запобігання втручання РФ у вибори в Україні.

Додамо, з 15 лютого в месенджері Telegram запрацював чатбот для виборців. Чатбот Устим надає інформацію про кожного з 44 кандидатів у президенти України, які офіційно зареєструвалися в ЦВК, розповідає про повноваження президента, процедуру голосування і дає корисні посилання щодо виборів.

Також ми писали, як розібратися в президентських рейтингах і звідки виборці черпають інформацію про кандидатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: