Суд призначив засідання за обвинуваченням екс-голови Держекоінспекції

Читать на русском
Столичний райсуд призначив засідання по брехні в декларації колишнього очільника екоінспекції на середину квітня.

Суд на 21 квітня призначив підготовче засідання за обвинуваченням колишнього голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки в декларуванні недостовірної інформації.

Таке рішення прийняв Печерський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Засідання відбудеться о 10:30 21 квітня. До колегії увійшли такі судді: Олег Білоцерківець (головуючий), Віталій Писанець і Тетяна Ільєва.

Як відомо, за версією слідства, Заїка в декларації за 2015 рік не вказав наступне: земельні ділянки в Дитятківській сільській раді Іванківського району Київської області площею 0,1 і 0,2 га (власник другої – дружина екс-чиновника); землю площею 0,1413 га в передмісті окупованої Ялти, Крим; легковий автомобіль дружини 2008 року випуску; акції виробничо-торговельної швейної фірми «Дана» на загальну суму в 1,21 млн грн; дохід майже 450 тисяч грн і кредитні зобов'язання перед банком НРБ свої та дружини.

Також екс-голова Держекоінспекції вказав нібито недостовірні відомості в декларації за 2016 рік, а саме: ті ж земельні ділянки площами 0,1 і 0,1413 га в Київській області та окупованому Криму; орендовану квартиру, вартість купівлі якої становить 27,02 млн грн, а оренди за рік – 54 тисячі доларів; дохід дружини в 350 тис. грн за продаж бази відпочинку й кредитні зобов'язання перед банком НРБ.

Крім того, Заїка, за версією слідства, збрехав і в декларації перед звільненням (у період із 1 січня до 27 лютого 2017 року), не вказавши наступне: ті самі ділянки під Києвом і Ялтою та квартиру загальною вартістю 27,02 млн грн, за оренду якої сплатили $10 тис.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо екс-голови Держекоінспекції. Раніше детективи повідомили Заїці про підозру. Також йому обрали запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: