У Харкові протестують проти підвищення вартості проїзду

Читать на русском
На акцію зібралося близько 20 осіб, вони вимагають від міської ради виконання рішення Харківського окружного адміністративного суду, який 19 лютого схвалив рішення про повернення старих тарифів на час розгляду справи.

У Харкові люди вийшли на протест проти підвищення цін на проїзд в громадському транспорті.

Про це повідомила кореспондент 112 Україна з місця подій, пише «Слово і Діло».

«На акцію зібралося близько 20 осіб, вони вимагають від міської ради виконання рішення Харківського окружного адміністративного суду, який 19 лютого схвалив рішення про повернення старих тарифів на час розгляду справи. Ще вчора мали повернутися до 5 грн за проїзд у метро замість 8 грн, і до 4 грн в трамваях і тролейбусах замість 6 грн, але цього не сталося. Харків'яни напередодні блокували деякі станції метрополітену. Якщо їхні вимоги не виконають і до них ніхто не вийде, мають намір йти до кабінетів чиновників і штурмувати їх», - зазначила кореспондент.

Нагадаємо, з 7 лютого в Харкові зросла вартість проїзду в метро (з 5 до 8 грн) і на наземному електротранспорті (з 4 до 6 грн). У зв'язку з цим люди влаштовували протести. Зокрема, 20 лютого на станції метро «Університет» в Харкові учасники акції заблокували турнікети і організували пропуск через прохід збоку за старим тарифом в п'ять гривень.

19 лютого 2019 року Харківська окружний адміністративний суд ухвалив рішення за позовом про призупинення рішення виконкому міської ради про підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті.

Згідно з цим рішенням, на час розгляду скарги по суті, дія нових тарифів, запроваджених з 7 лютого 2019 року, припинена. Тобто вартість проїзду повинна бути такою, яка була до введення нових тарифів. Однак посадові особи Харківської міської ради не виконали рішення суду.

Раніше повідомлялося, картка киянина стане єдиним проїзним документом для пільговиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: